Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Fallen Angels (1995) (Duo luo tian shi)

Director:Kar Wai Wong

Stars:Leon Lai, Michelle Reis and Takeshi Kaneshiro

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Γoυονγκ Τσι -Μινγκ είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Δέχεται εντολές από μια μυστηριώδη γυναίκα, την πράκτορά του, η οποία είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Αυτή σε τακτικά διαστήματα καθαρίζει το σπίτι του και παίρνει μαζί της τα σκουπίδια του για να εξετάσει και να μάθει όσο το δυνατό περισσότερα για τον χαρακτήρα και τις συνήθειές του. Η πράκτορας συχνά φαντασιώνεται ερωτικά τον Γoυονγκ Τσι-μινγκ... 

Οι «Έκπτωτοι Άγγελοι» του Γουόνγκ Καρ Γουάι είναι μια ταινία παραγωγής 1995 με θέμα πάντα επίκαιρο και οπτική πολύ προχωρημένη ακόμη και για την σημερινή εποχή (15 χρόνια μετά).
Αρκεί να λάβει κανείς υπόψη, πως οι περισσότεροι από εμάς εθελοτυφλούμε φοβούμενοι να αντιμετωπίσουμε την αδικία της ζωής που φέρνει πολλούς ανθρώπους στα όρια τους και τους σπρώχνει σε αυτό που αποκαλούμε περιθώριο, για να καταλάβει τι πραγματεύεται το θέμα της ταινίας.
Μια μυστική πράκτορας, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, μια κοπέλα ελευθέρων ηθών, ένας καταζητούμενος και μια απογοητευμένη από τον έρωτα κοπέλα συνθέτουν το σκηνικό μιας ιδιόρρυθμης «παρέας».
Άνθρωποι σαν έκπτωτοι άγγελοι επί της γης προσπαθούν να βρουν χαρά είτε ζώντας με το «εγώ» τους, είτε σε μια σχέση.
Άνθρωποι φευγάτοι που θέλουν να ξεφύγουν από τη μιζέρια τους κάνοντας τον πόνο τους τρέλα που τους βοηθά να επιβιώσουν.
Απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την τραγικότητα που κρύβουν οι ιστορίες τους, μιλούν για τον εαυτό τους και τις επιλογές τους χωρίς να προσπαθούν να τις ωραιοποιήσουν.
Αποζητούν την αγάπη και την βρίσκουν ακόμη και αν το άλλο άτομο δεν το ξέρει καν…
Έρωτες μονόπλευροι που γίνονται δυνατοί από την ανθρώπινη φύση που πάντα ελπίζει πως «Τίποτα δεν μένει ίδιο»…
Ο φόβος της μοναξιάς είναι σε πρώτο πλάνο και είναι αυτός που κινητοποιεί τους πρωταγωνιστές.
Ψάχνουν υποσυνείδητα αλλά απεγνωσμένα κάποιον να αγαπήσουν για να κρατηθούν στη ζωή, κάποιον να νοιάζονται για να έχουν ένα σκοπό, αφού η δική τους ζωή δεν έχει τόση σημασία, κάποιον να τους θυμάται…
Ο Γουάι τολμά να δείξει πως ο έρωτας και η ανάγκη για συντροφικότητα χωρούν παντού, μπορούν να εκφραστούν ακόμη και ανάμεσα σε σκηνές βίας και ανέχειας.
Ένας σκηνοθέτης που έχει αγκαλιάσει και σε προηγούμενες δουλειές του αυτό που η πλειοψηφία θεωρεί περιθώριο (As tears go by 1988), δεν θα μπορούσε παρά να παρουσιάσει με το δικό του ξεχωριστό σκηνοθετικό τρόπο την λεπτή ισορροπία που υπάρχει στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση αφήνοντας το θεατή να νιώσει τον πόνο των πρωταγωνιστών και να δικαιολογήσει τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους.
(copy: www.myfilm.gr)

DOWNLOADS , TORRENTS , GR SUBTITLES
SOUNDTRACK
IMDb : 7,5





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου