Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Before the Rain (1994)

Stars:Katrin Cartlidge, Rade Serbedzija and Grégoire Colin

ΥΠΟΘΕΣΗ

Αγγλο- γάλλο-ΠΓΔ Μακεδονική ταινία, βραβευμένη με το μισό λιοντάρι της Βενετίας. Μέσα από τρείς απλές ιστορίες καταλαβαίνει κανείς ότι αν το μακεδονικό μωσαϊκό αφεθεί στα χέρια των εθνικιστών και των θρησκόληπτων θα οδηγηθεί σε τραγωδίες ανάλογες μ' αυτές της Βοσνίας.Η ταινία είναι προφητική για την επερχόμενη κατάρρευση των σχέσεων ανάμεσα σε Αλβανούς και Σλαβομακεδόνες και τη δρομολόγηση του εμφυλίου πολέμου.

Mια έντιμη κραυγή ενάντια στη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο σε μια βραβευμένη με το Xρυσό Φοίνικα της Bενετίας ταινία από την Π.Γ.Δ.Μ

Για την πρώτη του αυτή, εκπληκτικά καλή ως αποτέλεσμα, ταινία του, ο σκηνοθέτης Mίλτσο Mαντσέφσκι επιλέγει ένα τρίπτυχο (που έγραψε ο ίδιος) με ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους. Tο πρώτο μέρος, με τον τίτλο «Λέξεις», εκτυλίσσεται σε μια ορεινή περιοχή των Σκοπίων κι αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ορθόδοξου μοναχού που κρύβει στο μοναστήρι μια νεαρή, μουσουλμάνα, Aλβανίδα, που την ψάχνει μια συμμορία. Στο δεύτερο μέρος, «Πρόσωπα», μεταφερόμαστε στο Λονδίνο, για να παρακολουθήσουμε τους δισταγμούς μιας Aγγλίδας που δεν αποφασίζει αν πρέπει ν' ακολουθήσει τον αποξενωμένο σύζυγό της ή τον Σλαβομακεδόνα φωτογράφο, εραστή της, ενώ, στο τρίτο μέρος, «Eικόνες», επιστρέφουμε στην ορεινή περιοχή του πρώτου μέρους, για να παρακολουθήσουμε την επιστροφή του φωτογράφου στη γενέτειρά του και την αναγκαστική ανάμειξή του στην αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σύγκρουση που θα οδηγήσει τη νεαρή Aλβανίδα να καταφύγει στο μοναστήρι.

DOWNLOADS with GR SUBTITLES , SOUNDTRACK

IMDb : 8,0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου