Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Filantropica (2002)

Director:Nae Caranfil

Writer:Nae Caranfil

Stars:Mircea Diaconu, Gheorghe Dinica and Mara Nicolescu

Country : Romania

ΥΠΟΘΕΣΗ

Κωμωδία Ρουμανογαλλικής (κυρίως Ρουμανικής) παραγωγής σε σκηνοθεσία Nae Caranfil.
H ταινία ξεκινάει με την εξής σημείωση:
«Φανταστείτε έναν κόσμο που υπάρχουν οι πολλοί πλούσιοι και οι πολλοί φτωχοί και «ανάμεσά» τους κάτι αδέσποτα σκυλιά. Οι μικρομεσαίοι.»
Μία ταινία που θυμίζει από την αρχή μέχρι το τέλος ταινία ελληνικής παραγωγής, θυμίζοντάς μας την επιρροή του γαλλικού και του ιταλικού κινηματογράφου σε χώρες χωρίς ιστορία στην 7η τέχνη.
Ένα έξυπνο σενάριο, δεμένο όμορφα με το μοντάζ να μας αφηγείται την ιστορία που εξελίσσεται ξεκινώντας από την μέση. Καταπιάνεται από την αρχή με τον καημό του μικρομεσαίου, κοινωνικά υπεράριθμου πολίτη. Την οικονομική κατάσταση δηλαδή εκείνου του εργαζομένου, που δεν του επιτρέπουν τα οικονομικά του, να του διαθέσουν πόρους πέρα από βιοποριστικούς λόγους.
Η ταινία λοιπόν αρχίζει με ένα συμβάν, που πρωταγωνιστεί ο κεντρικός χαρακτήρας, βιοπαλαιστής καθηγητής σε λύκειο γόνων πάμπλουτων οικογενειών, και στην συνέχεια αρχίζει να αφηγείται στην συνοδό του πως έφτασε σε αυτό το σημείο φέρνοντας την ανατροπή στην ιστορία και στις εντυπώσεις μας στην μέση του φιλμ. Έτσι σταματάει να εξελίσσεται η ιστορία από τις αναμνήσεις του και να συμμετέχουμε κανονικά στην εξέλιξη της ιστορίας.
Μία συρραφή γεγονότων, γκαγκ και διασκεδαστικών σκετς που συνθέτουν τον κεντρικό κορμό του τίτλου της ταινίας. Filantropica ονομάζεται η επιχείρηση που κινεί τα νήματα. Από την αρχή μέχρι το τέλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου