Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ostrov (2006) (The Island )

Director:Pavel Lungin

Stars:Pyotr Mamonov, Viktor Sukhorukov and Dmitriy Dyuzhev

ΥΠΟΘΕΣΗ

Σ’ ένα μικρό ορθόδοξο μοναστήρι του Ρωσικού Βορρά ένας γέροντας με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του σκανδαλίζει τους άλλους μοναχούς, ενώ οι απλοί χωρικοί τον θεωρούν χαρισματικό.
Η εποχή μας διψά λαίμαργα για αληθινά πρότυπα. O κόσμος έχει εξαντληθεί απ’ την ανικανοποίητη πείνα του για ανθρώπους υποδείγματα που θα αποτελέσουν γι’αυτόν πηγή έμπνευσης. Μέχρι στιγμής τα «είδωλα» που μας σερβίρουν οι χολιγουντιανοί παραγωγοί, είναι ο Ironman, o Batman, o Hulk και όλο το Μarvelο-σόι τους. Αυτοί είναι οι ήρωες που δημιούργησε η Δύση και καλλιεργήθηκαν και ρίζωσαν στις συνειδήσεις μας. Επιτέλους, με την ταινία “OSTROV” έχει τη δυνατότητα ο τηλεθεατής να δει και το μοντέλο ανθρώπου που προτείνει η Ορθοδοξία. Και παρόλο που προβάλλεται η δια Χριστόν σαλότητα – η οποία αποτελεί μία ακραία μορφή του ορθόδοξου ασκητισμού- ο ήρωας της ταινίας, Ανατόλιος, σου μεταγγίζει τη γνησιότητα και την αυθεντικότητα που ψάχνεις, αυτό το «κάτι» που αναζητάς και
δύσκολα το βρίσκεις, αυτό το «κάτι» που μπορεί να ζεστάνει την παγωμένη καρδιά σου, να γεμίσει το αφόρητο κενό σου, να αποδεσμεύσει την ετεροκαθορισμένη «ελευθερία» σου, να φωτίσει την καρβουνόχρωμη ψυχή σου. 

DOWNLOADS , TORRENTS , GR SUBTITLES

IMDb : 7,8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου